MAIDE-LEISG

Een één tegen één strijd waar je tegenover elkaar zit en elkaar recht in de ogen kijkt. Alles om klaar te zijn dat zodra de scheidsrechter het teken geeft alle kracht in je lichaam benut kan worden. Lukt het jou om de stok uit de handen van jouw tegenstander te trekken en hiermee de punten voor het team te behalen?   

CABER TOSS

Wellicht een van de bekendere spellen van de Highland Games. Bij de Caber Toss is het niet het doel om zo ver mogelijk, maar zo recht mogelijk te gooien. De boomstam moet een maal om de as draaien en zo recht als mogelijk landen. Het draait dus niet exclusief om kracht, maar ook om souplesse. 

WEIGHT THROW

Een alom bekend onderdeel waarbij techniek en kracht een grote rol spelen. Het heeft wat weg van kogelslingeren, echter met een limiet van 2 rondjes draaien. Gooi jij het verste? 
 
 

TUG OF WAR

Een onderdeel waarbij jullie als team gaan strijden, ook wel bekend als touwtrekken. Hebben jullie de beste strategie om als team de meeste kracht te kunnen leveren en het andere team met touw en al over de lijn te trekken? 
 

BARREL ROLL meets HAMMER SLAM

Het estafette onderdeel van de Heerlense Highland Games. Zijn jullie met het team in staat om zo vaak mogelijk alle hindernissen te doorstaan terwijl jullie een grote houten ton in bedwang houden?    
 
Een nieuwe hindernis deze editie is: Hammer Slam!
 
 

BALANCE WARRIOR

Dit spel win je alleen als je een goede balans hebt. Houd jij jezelf staande terwijl jij en je tegenstander elkaar te lijf gaan met een zak gevuld met stro?
 
 

SHEAF TOSS

Ben jij sterk genoeg om met een hooivork een grote zak stro omhoog te werpen? Dan is sheaf toss het onderdeel voor jou. Met de juiste techniek en voldoende kracht is het de bedoeling om een juten zak stro over een hoogte van 3 meter te gooien en hem daarna zo ver als mogelijk te laten landen!
 

AXE THROW

Goed mikken en hard gooien, dat is waar het om draait bij de Axe Throw. Een mooi houten doelwit staat klaar om de bijlen te ontvangen. Heb jij de beste techniek en coördinatie om de bullseye te raken?    
 
 

CABER WAVE

Teamwork & uithoudingsvermogen, dit zijn de twee vaardigheden die nodig zijn om dit onderdeel te winnen. De bedoeling is om zo snel mogelijk door een parcours te lopen terwijl jullie als team een grote boomstam mee nemen. Hoe snel leggen jullie de route af?
 

Nieuw deze editie

CONAN'S WHEEL

Een nieuw onderdeel op de Heerlense Highland Games dit jaar. Bij Conan's Wheel wordt jullie kracht en uithoudingsvermogen op de proef gesteld! Het doel is om als team zoveel als mogelijk rondjes om het centrum te lopen met een gewicht. Dit spel wordt gespeeld in estafettevorm, zodra je langs de start bent mag je wisselen met je teamleden. Maar pas op! Wordt niet te overmoedig, want als je besluit verder te lopen moet je dit rondje ook afmaken!