Goed om te weten: als bezoeker heb je gratis toegang, en je hoeft je niet van tevoren aan te melden! Bekijk hieronder wat er allemaal te doen is op zaterdag 18 mei!

Jeugdcompetitie

Wij zijn verheugd om aan te kondigen dat de jeugd van 5 t/m 17 jaar vanaf deze editie ook de sfeer van de Schotse spellen mag proeven in onze nieuwe jeugdcompetitie!

Deze competitie bestaat uit 5 spelonderdelen, die afhankelijk van de verschillende leeftijdsgroepen zijn afgestemd op moeilijkheidsgraad. Alle spellen blijven uiteraard in het Schotse thema! En het beste van alles? Deelname is helemaal gratis!

Aanmelden vooraf is niet nodig! Op de dag van het evenement kunnen alle enthousiaste jongeren gewoon naar het terrein komen en zich melden om mee te spelen. Het belooft een dag vol sportiviteit en plezier te worden, waarbij ze kunnen kennismaken met de gezellige wereld van Schotse spelen.

Springkussens & Schminkkraam

Naast de jeugdcompetitie zijn er ook diverse springkussens en een schminkkraam! Hier mogen alle kinderen gratis gebruik van maken.


Live Muziek

Voor de allereerste keer zullen wij deze editie Live Muziek hebben, verzorgd door getalenteerde lokale bandjes uit de buurt! Van 16:00-20:00 kunnen jullie genieten van de heerlijke muziek en energieke nummers die de sfeer van het evenement nog levendiger maken.

De bands die het podium zullen betreden zijn: Chain of Dogs, A Tree in Daylight, Search Party & Rev Static!
Kunstcollectief Heerlen

Ook nieuw dit jaar: Een kraampje verzorgd door verschillende Heerlense kunstenaars van het kunstcollectief, geïnspireerd door het thema Schotland en de Highland Games!

Meer info volgt…

Mine Beef

We zijn enthousiast om de komst van Mine Beef naar de Heerlense Highland Games aan te kondigen! Mine Beef biedt premium kwaliteit angus beef jerky, gemaakt van vlees uit het prachtige Limburgse heuvelland. Benieuwd naar deze lokale lekkernij? Kom langs bij hun kraam en proef het zelf!

De puzzelprins

Ook de Puzzelprins is van de partij deze editie! Hij neemt een verscheidenheid aan (bord)spellen mee passend bij het thema Schotland en helemaal klaar om ter plekke gespeeld te worden! Dat belooft een flinke dosis gezelligheid!